maandag 8 oktober 2012

jonge poesjes en heel veel meer!



Voor het eerst in lange tijd heb ik "uitgeslapen" ik werd echt pas om 7 uur wakker. Nou dat is me in hele lange tijd niet gelukt. Mijn lief stond al onder de douche.

Maar niet getreurd, ik heb de tijd tot kwart over 10, dan ga ik zwemmen, dus tijd genoeg om een nieuw blogje te maken.

Gisteren was het al weer vroeg dag, we moesten de mis zingen in Eindhoven en omdat de A2 dit keer afgesloten was tussen Den Bosch en Eindhoven in omgekeerde volgorde moesten we helemaal over Tilburg rijden. En om dan op tijd te zijn moet je dus echt een half uur eerder weg.
Het blijft  opletten geblazen wanneer je er wel langs kunt en wanneer niet. Maar o, o, wat wordt het ruim op de weg, wat een heerlijkheid als dit straks klaar is.

Het was koud in de kerk, maar sinds vorig winter doe ik er niet meer moeilijk over en draag ik  ongeveer 3 truien over elkaar, een dikke sjaal om en handschoenen aan. En dan red ik het net.....



Gistermiddag was het heerlijk weer en dus trokken we erop uit om ons fietsrondje te maken. In het Bossche Broek is een heemtuin waar we eigenlijk nooit in fietsen, maar nu was er een rondleiding en het was leuk om er eens te kijken.
Onderweg stond er nog maar 1 groepje koeien, normaal zijn er veel meer maar de meesten staan al binnen. Ik moest er toch nog even een foto van maken, tenslotte fietsen we straks weer door de kale weilanden.



We kwamen net niet op het goeie moment aan bij de heemtuin




Nou ja, wij kunnen zelf ook wel genieten van de prachtige natuur.


En al dit moois pal naast je voordeur










Thuisgekomen kon ik heerlijk aan de slag, er waren nu geen "verplichtingen" meer.
Zaterdag waren de lapjes van Marijke van de mandjesquilt binnengekomen en daar wilde ik eerst eens mee aan de slag. Ik vond het nog niet makkelijk, zeker omdat de meegestuurde lapjes niet zo groot zijn. Je kunt je geen fouten permitteren. Dus, jullie snappen hem al........... och mijn lief. Altijd bereid om even over mijn schouder mee te kijken.



Toch maar eens vragen aan Marijke of ze in geval van nood een pakketje extra heeft voor een beginnende quiltster. Maar voor nu loopt het goed, ik hoop het eerste lapje vandaag af te hebben.

En dan de jonge poesjes.
Het op -een-na-jongste-zusje- stuurde eergisteren weer een serie nieuwe foto's en wat worden ze mooi. Het gaat bijzonder goed met ze, ze groeien als kool en spelen al rond de bench.






En dan als laatste nog de "dringende" vraag van Lida wat ik zaterdag gekocht heb bij de Quilthoeve.
Behalve de lintjes dit:


Alleen het patroontje met de stof hoor, niet die klosjes met kant enzo


Nou genoeg te lezen weer denk ik.

fijne dag

groetjes

Wietske