donderdag 25 oktober 2012

Het was een hectisch dagje


Gisteren was het een rommelig dagje. Eigenlijk begon het eergisteravond al. Mijn lief en ik dachten er al een poos over om een van de twee logeerkamers op te geven en er weer een werkkamer van te maken. Zo was dat in het begin altijd al, maar toen de kindjes kwamen besloten we een extra kamer in te richten met babyspullen. Middelste heeft er ook een aantal jaren intensief gebruik van gemaakt toen Laurens de leerplichtige leeftijd nog niet bereikt had en schoonzoon vele lange nacht-en weekend diensten had. Helaas kan Laurens nu niet zomaar meer een dagje vrij hebben, dus staat de kinderkamer bijna altijd leeg.

We zijn dus eergisteravond begonnen met leegruimen, nou ja, "we" niet natuurlijk. Mijn lief is sterk en hij doet precies wat ik zeg dus dat is een prima verdeling. Ik praat en regel, hij voert uit!



Na wat heen en weer geschuif was het verder wachten op jongste en schoonzoon. Zij zouden met hun jonge lichamen helpen om een loodzwaar bureau naar de werkkamer te brengen. En tja, daar moet je dan even op wachten. Nageslacht is nou eenmaal nooit per direct beschikbaar.

Niet getreurd, ik had gisteren toch een uithuizige dag want ik was uitgenodigd voor een lunch in de stad.

Zomaar nog een paar mooie plekjes onderweg naar het restaurant.






Hier was het te doen

Nou versta ik onder een lunch dat je een broodje eet, desnoods een kopje soep erbij, maar niet een complete warme maaltijd. Ik vond het dan ook allemaal wel erg lang duren en was blij dat de sessie tot een einde kwam, want ik wilde de stad even in met een speciaal doel.

Mijn lief had namelijk voorgesteld om in zijn werkkamer ook een hoekje te maken voor mijn naaimachine. Nou dat laat ik me geen tweede keer zeggen, en ik had al mooie dromen over het inrichten van de planken boven het bureau met mooie dozen.
En waar kun je dan beter heen gaan naar het snoeperige winkeltje Jade. Daar hebben ze de meest uiteenlopende dingen van PIP, en daar ben ik gek op.
Gek eigenlijk want ik ben toch altijd wel van de rustige kleuren, maar PIP spullen passen op de een of andere manier bij antiek. Het fleurt de hele boel op.

Je wordt buiten al uitgenodigd om er eens even bij te gaan zitten









En ik kwam met een prachtige buit thuis, want toen ik de verkoop-mevrouw vertelde waar ik de dozen voor nodig had gaf ze me zomaar gratis een heel stel kartonnen dozen mee. Het was hun verpakkingsmateriaal en ze deed er niets mee. Ik was als een kind zo blij.

Deze had ik gekocht

En dit kreeg ik er zomaar bij

Gisteravond was nog even het wachten op de kinderen, en wat kun je in de tussentijd dan beter doen dan lapjes knippen...... midden in de troep zat ik onverstoorbaar te wezen. en zeg nou zelf, er viel nu niets meer te regelen, alles was voorbereid, het hoefde nu alleen nog maar op z'n plek gezet en dat is toch niet voor mij weggelegd.

Mooie combi, de beige stof heb ik bij Dorry gekocht, de blauwe bij Francoise, allemaal voor de basisquilt



Maar daar kwamen de hulptroepen en toen was het zo gepiept.


En gisteravond om 11 uur was dit het resultaat, althans mijn hoekje.



Uiteraard zal ik nog veel in de grote kamer gaan zitten maar we hebben gelukkig 2, dus het mag soms even blijven liggen.

En voordat jullie ongerust worden waar we de baby's nu laten.........

heel dicht bij de papa's en de mama's


Vandaag een wel hele drukke dag. 2 vergaderingen en een koorrepetitie. Dus geen steekjes maken en dat is denk ik ook wel verstandig.

Fijne dag

groetjes

Wietske