woensdag 24 oktober 2012

Een hele leuke cursusdag



Om 10 uur werden we verwacht bij Francoise voor de cursus handquilten. Een klein groepje dit keer, we waren met z'n drieën.

De dag had een feestelijk tintje omdat een van de cursisten deze dag aangeboden had gekregen van haar zus, en gek is dat toch, je hebt daar altijd een beetje een bijzonder gevoel bij.

Voor Francoise was dit ook de eerste keer dat ze thuis een cursus gaf waarbij ook de lunch in zat, dus ook voor haar even uitproberen.

Aan de hand van 1 quilt begon de uitleg.




Duidelijk, makkelijk, alles goed op een rijtje. Je moet dan denken aan waar doe ik de quiltsteken wel en waar niet, ze had overal duidelijke voorbeelden bij.
Ook de diverse vullingen kwamen aan bod. Alles werd bekeken en gevoeld, ze had van alles in voorraad. We werden er vooral ook op gewezen dat je voorzichtig moet zijn met off-wite vulling onder een spierwitte stof. Er kwamen toch zaken aan de orde waar ik eigenlijk nog nooit aan gedacht had.






En dan de uitleg van alle materialen die je kunt gebruiken. Uitleg van garen, naalden, vingerhoeden, quiltraam groot en klein, alles kwam echt aan de orde.


En dan heel bijzonder, de duimvingerhoed van Ted Storm. Zij heeft deze vingerhoed ontworpen speciaal voor de duim. Op deze manier kun je min of meer voor je uit quilten. Dit is vooral aan te bevelen om te proberen als je schouder- of handklachten hebt. Een andere houding kan uitkomst bieden.



En Francoise doet het allemaal moeiteloos voor, het lijkt toch zoooooo simpel



En dan is het tijd voor de lunch! Heerlijk pompoensoepje, lekkere verse broodjes en een hele leuke rode theepot. Ik zie toch wat leuke theepotten hoor..........

We mochten het zelf eens proberen op een meegebrachte lap.

Heel knap resultaat


Ziehier mijn lapje: niets gedaan. Mijn schouder en handen hadden er vandaag geen zin in


Francoise, hartstikke bedankt voor de duidelijke uitleg, (ook van quiltzaken die helemaal niets met deze dag te maken hadden) en vooral bedankt voor de gezelligheid

Fijne dag

groetjes

Wietske