dinsdag 14 augustus 2012

wie o wie......


Vandaag wordt gewoon een leuke dag want zusje komt en ik heb verder geen verplichtingen.

Ze zal er tegen de middag zijn en na de lunch gaan we naar Francoise om voor haar wat lapjes uit te zoeken. Gezellig dus.

Afgelopen zondag is zusje naar de markt geweest in Helmond en daar kwam ze dit borduurwerkje tegen van Rie Cramer. Ze kon het patroon voor 3 euro kopen.




Maar wat ik nou een beetje vreemd vind, is dat ik deze herfst van dezelfde Rie Cramer heel vroeger al eens geborduurd heb. Hij hangt nu op de slaapkamer van de kleinkinderen.



Ik was vroeger helemaal weg van deze ontwerpster en kocht van alles van haar maar dit patroontje had ik nog nooit gezien. Ik ben benieuwd of iemand hier iets meer van weet of het patroontje herkent.

Zusje heeft nog veel meer gezien  in Helmond. Oude ambachten:



En oude spulletjes:






Ze schreef dat ze dit jurkje voor mij heeft gekocht, hartstikke leuk. Ze schreef ook dat ze hem bij de tent al even in een sopje gezet had. Nou dat had niet gehoeven hoor.........



 Ohhh ik wou dat ik er geweest was, ik had mijn ogen uitgekeken. Ik hoop eigenlijk dat er zondag weer zo.n markt is want dan kunnen we er zelf ook gaan kijken.


Ik heb gisteren een stukje gedaan van mijn 2e blokje van de blomkes en flinterkes. Nou inderdaad hoor flinterkes maar ik geef een heel andere betekenis aan die flinterkes. Jeetje wat een kleine priegelstukjes zitten daar tussen. Ik was een stukje kwijt van de vleugel, heb er 5 minuten naar gezocht maar heb toen maar een nieuwe geknipt. Bleek hij vastgeplakt te zitten onderaan mijn voet. Ik had het niet gemerkt.

Maar het is leuk om te doen, wel tijdrovend. Op den duur krijg je een hoop laagjes op elkaar.




Ria, je pakketje is onderweg hoor, gistermiddag op de bus gedaan. De meneer die mij hielp vroeg of hij erbij op de foto mocht. Nou dat mochttie niet.......




Ik was trouwens al een poosje op zoek naar stitch patroontjes maar kon ze niet vinden. Vorige week bij Dorry ontmoette in Lisette en zij had de patroontjes. Vanochtend zaten ze in mijn inbox. Hartstikke leuk. Volgens mij verkoopt Dorry ze zelfs. Heb ik helemaal niet naar gevraagd. Vrijdag maar even doen, dan zie ik haar toch.

Ik wist niet dat quilten zo leuk is en dat je er zoveel leuke contacten door krijgt. Ik geniet hier enorm van!

Nu eerst mijn huis aan de kant maken voor zusje. Ook stom, maak je je huis schoon omdat je visite krijgt en dan ga je hier zitten........






 Nou ja. Nu maar hopen dat mijn lief zich  een beetje op tijd kan losweken uit zijn werkzaamheden om hen te ontmoeten en mee te eten.


Fijne dag vandaag

groetjes

Wietske