donderdag 9 augustus 2012

Ja hoor, heb ik weer




Met veel enthousiasme ben ik begonnen aan de blomkes en flinterkes van Klaske, maarre halverwege vond ik toch wel dat ik iets ruimte te kort kwam in het geheel.
Dus maar eens even goed kijken naar het patroontje en ik kwam tot de ontdekking dat ergens iets fout gegaan moet zijn.





Waarschijnlijk is het cirkeltje iets te breed geworden waardoor er minder ruimte is ontstaan. Nou ja, ik had geen zin meer om het uit te halen dus ik ben gewoon verder gegaan en heb het afgemaakt.
Ik vind het resultaat erg leuk. Ik denk er nog even over of ik de vlinder er op maak, misschien doe ik dat nog wel. maar ik vind hem zo ook al heel mooi.




Appliceren is nu mijn favoriete bezigheid, op deze manier is het ontzettend leuk om te doen.

En, nee ik ben er niet midden in de nacht mee bezig geweest en ook niet de hele dag aan een stuk door want ik ben ook nog de hele ochtend weggeweest.

Soms maken mijn dierbaren zich een beetje zorgen of ik niet met teveel projectjes bezig ben, maar neem van mij aan dat het erg leuk is om steeds weer iets anders te doen, het is zeker bevorderlijk voor je handen en je lijf.

En, heel belangrijk, alles is overzichtelijk gerangschikt in mijn kamer tot en met mijn lief toe!


Mijn borduurspullen......


De Jules ligt daar heerlijk met al heel wat affe lapjes....


De blomkes en flinterkes.... vanmiddag net een mandje voor gezocht.


Mijn dansende meisjes..... Ze hebben weinig ruimte maar schikken zich in hun lot onder het mom: ooit wordt het allemaal beter en krijgen we de ruimte waar we zo'n behoefte aan hebben!

En dan mijn naaimachines want eigenlijk heb ik er wel drie.


Deze is van de oma van mijn lief, zij kocht hem in 1912 al als 2e hands machine toen ze ging trouwen. het boekje wat je daar voor ziet staan heb ik eens op een scrapcursus gemaakt, er zitten allemaal foto's in van onze voorouders.


Een heerlijke typische jaren 70 machine. ik kocht hem toen wij trouwden, maar heb er altijd alleen maar gordijnen op genaaid, voor onszelf tijdens alle verhuizingen (minstens 10 keer ), voor de kinderkamers (dan ook wel 10 x 3 kamers) voor de kinderen als ze op kamers gingen (heel vaak), voor de kinderen als ze er weer af gingen (nog veel vaker).
Toen ze zelfstandig in hun huizen gingen wonen (iets minder vaak gelukkig, de frequentie neemt eindelijk af).

En nu staat hij in Maastricht bij middelste want de gordijnen voor de kindjes moesten onlangs nog genaaid en hij mocht daar wel blijven want tettedertet..........


Ik kreeg laatst een nieuwe van mijn lief. Het is de limited edition van Singer die gemaakt is in beperkte oplage omdat ze 160 jaar bestaan dit jaar. Hij lijkt ouderwets maar is splinternieuw met LED verlichting en al.

Morgen ga ik naar Tilburg om eens te kijken hoe je een quilt maakt met snelle blokken op de naaimachine. Eigenlijk moet die dus mee, maar ik doe het even zonder, het vrachtje is me te zwaar om te sjouwen en kijken is ook leuk.
Morgen dus nog een snel verslagje, we zijn het grootste deel van het weekend weg met ons voltallig nageslacht.

Ik heb de lapjes die ik zondag ga verloten alvast maar ingepakt. Tot zondag kunnen jullie meedoen, maandag horen jullie hier meer van en stuur ik het op. Als je ze nog zien wilt moet je maar even op het vorige blogje kijken.



groetjes

Wietske