zondag 22 juli 2012

De dag waarop de dames zich buigen over kruissteekjes en de heren Roermond doorkruisen


We zijn gistermorgen op tijd vertrokken met stoelen en dansende dames. De stoelen waren zo groot dat ze niet in de bagageruimte pasten, dus die werden op de achterbank gelegd. De dames hadden dus alle ruimte daar achterin.




We arriveerden mooi op tijd op de camping in het plaatsje Posterholt vlak onder de rook van Roermond, en konden voordat we afreisden naar de grote stad koffie drinken en werkstukken bewonderen. Zusje had ook het nodige werk verricht en het was bijzonder leuk om elkaars resultaten te bewonderen.




We hebben de dames maar even over de heg gelegd.
Zusje en haar hond en haar man hebben een prachtig plekje, lekker rustig in de hoek. In de loop van de dag kwamen er een aantal tentjes bij van mensen die op de fiets Europa doorkruisen. De meesten waren al dagen onderweg, een stel heren ging op de fiets naar Rome. Ik heb daar wel bewondering voor hoor, maar de gedachte aan mijn eigen riante bed voor de komende nacht..........

Enfin, wij reden naar Roermond en lieten de heren aan hun lot over, want wij  hadden immers maar 1 doel deze dag: Naald en draad, en we hadden de winkel al gauw gevonden. Eigenlijk dachten we dat je daar ook quiltstofjes kunt kopen maar dat was niet zo, het is hoofdzakelijk een winkel voor de borduurliefhebber. We hebben nog wel enkele stofjes gekocht voor ons bloemen project, maar hebben ons verder georiënteerd op het borduren.


 Maar dan kom je ook ergens terecht hoor, ongelooflijk wat een keus aan patronen en kaaslinnen en borduurdraad. Maar misschien hebben we iets nieuws ontdekt wat ik in jullie blogjes nog niet echt tegengekomen ben: " de borduurrol". In plaats van breien, borduur je een rol. De winkelmevrouw liet het ons zien en ze waren net begonnen met het maken van pakketjes voor de beurs die volgende week gehouden wordt.

Je doet als volgt: Je neemt allemaal kleine lapjes linnen met allerlei opdrukjes en kleurtjes (in dit geval rood en 35 cm breed), je borduurt daar van alles op, je naait het mooi aan elkaar, eventueel met kantjes en lintjes, je naait er een mooi voerinkje achter en je rolt het op met een lint of zoiets er om heen en je legt het op tafel, of waar dan ook.

(Maar misschien lachen jullie me nu wel uit hoor, ik behoor immers nog maar kort tot deze quiltendebreiendeenbordurende wereld waar nog zoveel nieuws te ontdekken valt)

Op deze manier kun je je heerlijk uitleven op mooie kleine patroontjes en hoef je je geen zorgen te maken waar je dat nou weer neer moet hangen.




Ik kocht een kant en klaar pakketje (ben altijd meer van het kant en klare, daarom vind ik het meedoen aan een Bom of mysterie ook zo leuk), zusje zocht zelf een aantal lapjes bij elkaar, deze werden netjes afgewerkt op de lockmachine. De winkelmevrouw had haar nagels in stijl gelakt.

Ook de gekochte stofjes werden ter plekke verdeeld zodat we thuis weer  bloemen kunnen maken voor elkaar.

Het bezoek aan Naald en draad was een succes.

De heren hadden zich ondertussen goed vermaakt en hadden van alles bekeken en bezocht.


We hebben nog snel iets gegeten en zijn teruggegaan naar de camping voor de koffie. Hond Noah moest toch wel uitgelaten worden nu. Het was een heerlijke dag!

Bij thuiskomst heb ik mijn spullen maar eens goed geordend, en heb alvast even het smalste stukje kaaslinnen voorzien van een paar hartjes om jullie te laten zien. Je moet altijd simpel beginnen zeg ik maar.......

Vandaag maar verder. Een bezoekje aan Maastricht stellen we even uit, middelste zit met een dead-line en wil vandaag graag doorwerken. Komt een andere keer wel weer.



Fijne dag allemaal en geniet van de zon en de warmte. Buiten handwerken is toch zo prettig!

groetjes

Wietske