vrijdag 1 mei 2015

Het proces


En dan merk je weer dat er best veel mensen zijn die graag een Sampler willen maken, ondanks het feit dat ze soms al een poos quilten.


Maar hoe pak je dat aan als je graag een nieuwe quilt wilt maken met door jou uitgezochte blokken en stofjes terwijl je je handen al vol hebt met je winkel, je privéleven en je eigen zo fel begeerde rustige uurtjes om ook zelf te kunnen handwerken.
In mijn geval ben ik er een half jaar geleden al over gaan nadenken en heb ik het stap voor stap gedaan:



Eerst aan Judith (klik) gevraagd of zij de lessen wil verzorgen. Ze wil dat graag doen. Dan begin je te overleggen met de vriendinnen en met je zusje of zij zin hebben om je te helpen met een paar blokken, want in dit geval wilde ik een patroon met daarin in het midden een crazy hart.


Je vriendinnen en je zusje willen allemaal iets voor hun rekening nemen en ook Judith biedt spontaan aan om te willen helpen.

En zo begint het avontuur van mijn beginnersquilt.

Ik zoek de stoffen uit, zusje maakt 3 blokken, vriendinnetjes maken de andere blokken en beginnen alvast aan de sashings  en de cornerstone's want het crazy blok laten we aan de docent over. Zij weet hoe ze, het toch wel speciale hart, wil gaan doen.

Reverse appliqué, laagjes over elkaar, bandjes en kantjes en vrije keus in knoopjes of andere versiering.

En dus gaat  dit pakketje vandaag mee met de post en levert ook Juud haar deel.


"Quilting is sharing" 

Als het ergens van toepassing is dan is het wel hier. 
De data voor de lessen zijn gepland, we beginnen op 5 september en er is nog slechts 1 plekje vrij. Juud houd mij aan de limiet van 8 personen omdat ze iedereen voldoende aandacht wil geven.

Mochten er nog meer aanmeldingen komen maken we een reserve lijstje en overleg ik met Juud of ze in  het voorjaar weer komt.

En inmiddels is de lijst compleet, je kunt je ook voor de beginnerslessen niet meer aanmelden. Mocht je toch graag de sampler willen maken, meld je dan via de mail en je krijgt bericht over een nieuwe cyclus in het nieuwe jaar 2016, uiteraard ook onder leiding van Judith Ebbelaar.


Bij de Dear Jane lessen zijn we trouwens wat minder streng omdat het hier om de wat meer gevorderden gaat. Ook daar hebben zich nu 7 personen voor gemeld dus er kunnen nog een paar bij. En als je niet met Jane bezig bent of ze ligt ergens ver weg gestopt, kun je toch mee doen want de technieken die je leert zijn overal toepasbaar.

Je kunt alles vinden onder het kopje projecten, ook de Dear Jane lessen beginnen in september.

Helaas kun je je niet meer voor september aanmelden, we zitten helemaal vol. Wel kun je een plaatsje krijgen op de wachtlijst voor in het voorjaar van 2016

Deel 8 van de Stonefields gaat straks op de bus. Ik wens jullie er heel veel plezier mee. Helaas zat mijn Stonefields al helemaal in elkaar toen ik besefte dat ik geen foto's van de blokken heb genomen voor de laatste 3 maanden.

Ik heb inmiddels bijna 2 randen af en het wordt mooi. Er komen cornerstone's op de hoeken, ook daar ben ik volop mee bezig.


Alles is geregen van de 2e baan, dus het heerlijk blinde - ik - pak - het - er - even - bij - moment is weer aangebroken.



En ondertussen quilt ik de engel van Jules door


Vanmiddag om 1 uur gaan we open en kan het achtste deel worden opgehaald. Morgen zijn we gesloten en voor volgende week donderdag 7 mei staat deel 3 van de Jules gepland.
Pas de week erop zijn er weer de gebruikelijke Bee's. Raadpleeg altijd even de agenda!!!


In tegenstelling tot de berichtgeving dat wij een weekend weg zouden gaan, dat doen we even niet. Ik vind het momenteel niet prettig om lang in de auto te zitten en in een vreemd hotelbed te moeten slapen.

Maar niet getreurd, we gebruiken onze dag morgen om tegels uit te zoeken voor de nieuwe keuken die binnenkort geplaatst wordt. Tenslotte zijn onze vrije (zater) dagen erg schaars…...


Fijn weekend en tot gauw!

groetjes

Wietske