maandag 18 augustus 2014

Lieve mevrouw


Afgelopen vrijdag kwam een mevrouw bij ons in de winkel. Ik had haar 1 keer eerder gezien, ik weet haar naam niet.. Ze vertelde mij dat ze een poos geleden een tegoedbon had gehad van haar quiltvriendinnen. Nu wilde ze de bon graag gebruiken om een lap stof aan te schaffen maar ze was de bon kwijt.

Ik kon mij nog vaag herinneren dat ik de bon aan M. verkocht had, en dus gaf ik haar de gelegenheid om stofjes uit te zoeken.

We hadden gesprekken in het algemeen en in het bijzonder over de kleding die ze ooit gekregen had van een katholieke geestelijke.

Wij waren geïnteresseerd in haar verhaal en dat gaf haar aanleiding om binnen een half uur, nadat ze vertrokken was, weer bij ons op de stoep te staan met dit prachtige kledingstuk.


Een surplis

Prachtig wit met kant en onbeschadigd. Deze kleding wordt hoofdzakelijk gebruikt door misdienaren en wordt ook als koorkleding gebruikt


Je kunt je voorstellen dat wij er ontzettend blij mee zijn. Hij hangt nu aan de kast in het atelier, maar straks zal hij een mooi plekje in de winkel krijgen.

En dan nu de blokjes waar ik de afgelopen dagen mee bezig was.


Allemaal Stonefields




Maar Jane wordt ook niet vergeten
Ik ben begonnen met rij J.


Een lastig blok, ik vond het een heel gepriegel om de stukjes er netjes op te krijgen


En, alvast even geëxperimenteerd met de rondjes


En met lijm. Dat gebruik ik nooit, maar nu wil ik er toch ook mee aan de slag


Vandaag eens even vastzetten en kijken of het bevalt.

Fijne dag

groetjes

Wietske