zondag 28 juli 2013

Hoe kan dat nou, het is toch nog geen kerst?


Volgens mij handwerk ik momenteel alleen maar in het donker. Het begon gistermorgen al bij Francoise waar we in eerste instantie heerlijk buiten zaten, maar waar we eindigden onder de lamp in de kamer vanwege het slechte weer met enorme hoosbuien.

Gistermiddag, na eerst 3 keer buiten-binnen-buiten-binnen-buiten-binnen te zijn geweest, besloot ik niet meer zo onrustig te doen en gewoon binnen te blijven en de airco aan te zetten.

he, he eindelijk rust..........

En ik ontdekte dat ik de maand augustus van mijn dagboek nog niet in elkaar had gezet. Meestal doet mijn lief dit voor mij, maar nu met de nieuwe machine, wilde ik het zelf ook even proberen. 

Het quiltframe staat inmiddels veilig opgeborgen voor later, eerst moeten we de nieuwe naaimachine wat beter leren kennen.

ik kan weer een
maand vooruit

wat een weelde zo'n mooi
exemplaar. het gaat allemaal
haast vanzelf

Ik wil ook weer aandacht geven aan de Fabric Wonderland, je kunt tenslotte niet een jaar lang alleen maar gaan zitten borduren, er zijn meer leuke dingen te doen. 

dit is het geheel

en het gaat om deze bloem

vandaag ook maar eens
wat in elkaar zetten

Onze kleine jongens vermaken zich momenteel kostelijk bij de Spaanse familie. Het weer laat te wensen over, het regent veel daar in het Noorden, maar ze hebben afleiding genoeg. 


En dan ontdek ik, althans dat denk ik, voor de derde keer op rij een fout die herstelt moet worden. Alleen het is al laat, en al vele uren donker, dus ik besluit eerst maar naar bed te gaan, om er vervolgens


om 3 uur weer uit te gaan en na nog een keer uithalen te ontdekken dat het helemaal niet fout was. Het blijft lastig om de stiksteekjes van de randen op de goede plek te krijgen, zeker omdat de kruisjes allemaal een en dezelfde kant op moeten. Daardoor houd je je borduurlap wel eens in een stand die behoorlijk "tegendraads" is.

en ziedaar, wederom
keurig tussen de lijntjes

Fijne dag allemaal, hopen dat het nu wat koeler wordt voor diegenen die er niet zo goed tegen kunnen.

 enne Juud blijf je een beetje uit de zon daar in die hitte in dat verre vakantieland ??????


groetjes

Wietske