vrijdag 19 juli 2013

Graven in het verleden


Afgelopen week stond in het teken van het bodemonderzoek. Voordat het veilinghuis kan worden afgebroken moet eerst onderzocht worden of er belangrijke overblijfselen in de grond zitten.
Deze moeten dan in kaart gebracht worden, pas daarna kan er gebouwd gaan worden.


Wij mochten gisteren even meekijken, ook omdat nu bekend moet zijn waar de meterkast komt, de CV ketel moet een plek krijgen enz. enz.

is dit nou een menselijk
of een dierlijk bot?

Overleg met de project
leider

waar komt nu precies wat?


En dan een kijkje in de toekomstige cursusruimte, de enige plek met het kantoor wat niet gesloopt wordt omdat het een geschikte ruimte is om te gebruiken.

maar dan moet er
nog wel heel wat
aan gedaan worden

Voordat jullie hier prettig
kunnen zitten

nostalgisch doorgeefluik
die mag natuurlijk niet
weg, die gaan we
her-gebruiken

en overal

verborgen plekken

Binnenkort volgt het definitieve rapport. Men hoopt niet al veel te vinden zodat de bouw binnenkort gestart kan worden. Het is de bedoeling dat de kinderen van de basisscholen hier vanaf september 2014 kunnen gaan gymmen.

Wij hopen eerder open te kunnen.

Ook bovengronds graven we verder in het verleden en o, o wat is dit borduurwerk verslavend. 

Ik doe niks anders op het moment........

en dit blok

en deze zijn tot nu toe
mijn favorieten

En kijk, ook bij zusje is de kop eraf, zij heeft gelijk de tekst er in gezet.


Wat ik nog het leukste vind is toch het uitzoeken van de juiste kleurtjes waarbij ik zo veel mogelijk de originele kleuren aanhoud. Maar in de rand wijk ik af en toe af omdat de geborduurde stukken anders alleen maar bruin-beige zouden worden.

En dat is jammer, dus mag er af en toe een kleurtje in. Maar het middenblok heeft veel variatie dus daar kan ik me goed in vinden, en kan ik me uitleven in het maken van de juiste keuzes.

Alvast een fijn zonnig weekend. Mijn lief heeft besloten om met dit mooie weer een weekje vakantie te nemen, dus we gaan nu samen de zomer vieren.

groetjes

Wietske