dinsdag 14 mei 2013

Inspiratie

Natuurlijk had ik gisteren al een berichtje willen maken, maar als je je aanpast aan het Franse leven, dan leef je toch op andere tijden dan in Nederland en dan kan het gebeuren dat je om 9 uur 's avonds nog aan tafel zit.
Onze gastvrouw kookt heerlijk en ik vrees dan ook dat ik volgende week de nodige rondjes moet fietsen om mijn lijf weer op orde te brengen.
Maar laat ik bij het begin beginnen.

Zondagavond zijn we alvast maar begonnen om de onderhanden-werkjes-van-Monica te bekijken.
Met het bekijken van Monica's schatten zijn we gistermorgen gewoon doorgegaan. We mochten in haar privé vertrekken kijken naar alle prachtige oude en nieuwe spullen die ze heeft.

Echt genieten !!!!

Gistermiddag stond een bezoek gepland aan de quiltwinkel in Bessey-les-Citeaux, en omdat deze winkel pas om half drie open ging hadden we zeeen van tijd. Maar als je 100 km moet rijden over een weg die nog niet eens een B-weg is ben je lang onderweg.
Maar de weg naar de quiltwinkel toe was van een ongekende schoonheid met alle bloeiende seringen en koolzaadvelden, het leken wel enorme quiltdekens.

Wat een omgeving en dan sta voor een schitterend oud pand waarin de winkel gevestigd is.
En dan de winkel en de stoffen. We keken onze ogen uit en hebben flink ingeslagen.

Zet eens vier vrouwen bij elkaar in zo'n prachtige winkel .....
Jullie kunnen je voorstellen dat we laat thuis waren, laat aan tafel zaten en daarom vroeg naar bed zijn gegaan.

Nu ik dit schrijf is het dinsdagmorgen, en we houden ons vandaag even rustig. In de eerste plaats willen we behoorlijk steekjes zetten en in de tweede plaats zou dit de mooiste dag van de week worden wat het weer betreft. En dus hopen we op buiten zitten.

Voor morgen heeft Monica 4 Nederlandse dames uitgenodigd, Dat zal me een gekakel worden.
Ik weet niet wat Guus morgen gaat doen maar tot nu toe laat hij het allemaal gelaten over zich komen,

Later in de week weer een berichtje.

Groetjes, Wietske