maandag 4 februari 2013

even bijkomen hoor



We zijn weer thuis!

Gelukkig een reis zonder hindernissen, wel veel turbulentie. Mijn lief vond dat ook, en als hij het vindt dan is het echt zo. Vroeger reisde hij de hele wereld over dus hij ligt niet zo snel wakker van een beetje geschommel, maar nu moesten we het grootste gedeelte van de reis onze riemen vasthouden. Ik word daar altijd een beetje onrustig van, maar mijn lief valt er prima op in slaap.

We hebben een G*E*W*E*L*D*I*G*E* week gehad samen met zusje en zwager. Leuk om hun alles te laten zien, het was ook voor ons weer een hele nieuwe kennismaking.

Vrijdag, onze laatste dag, verliep overigens toch een beetje anders dan gepland. We wilden naar Jan Thiel, een mooi gebied waar veel te zien valt maar ineens bedachten we dat er misschien toch wel een quiltwinkel moest zijn in Willemstad. Zouden Antilliaanse dames überhaupt wel quilten?

Enige navraag leverde op dat er een grote stoffenzaak is in Willemstad en dat er nauwelijks gehandwerkt wordt. Het is er denk ik te warm voor.

Wij moesten die winkel natuurlijk nog wel bezoeken en och onze mannen wilden best nog een keer in Willemstad rondlopen.
Dit keer staken we met een boot over, de brug lag geheel tegen de kant aan en het was druk op het water.






3 etages bevatte deze winkel, een luilekkerland en werkelijk het kostte bijna niets. 



Als je goed bovenin kijkt........
 bloki bloki
 allemaal geruite stoffen

dit zijn de aanbiedingen
en restantstoffen. Die hangen op palen
middenin de winkel

en ook hier hartjes

nog meer hartjes

en nog veel meer

nog een paar mooie lapjes gescoord

We zijn hier een lange poos zoet geweest en besloten om terug te gaan naar het hotel. Tenslotte stond er een kraambezoek gepland en nog een etentje met de familie en morgen moesten we toch weer naar huis.


De prinses op de erwt
prachtig geschilderd op de muur
wel erg besmettelijk met 2 kleine kindjes

Het gaat op Curacao toch een beetje anders dan bij ons hoor. Niks geen uitgebreide visites, geen beschuiten met muisjes. Gewoon even de baby zien en dan weer weg. Ook de kraamzorg zoals wij die hebben is daar niet. Er komt dagelijks iemand even een uurtje kijken of de baby het goed doet en dan moet je het gelijk allemaal zelf maar doen. De kraamvrouw was dus vanaf dag 2 gewoon alleen thuis want ook de mannen gaan snel weer aan het werk. Ik denk dat de moeders wat meer in beeld komen hier.

We zijn dus maar heel kort gebleven, maar hebben toch een prachtig kindje gezien.

Heerlijk om de familie weer te zien, wij en zij zijn weer helemaal op de hoogte van het Antilliaanse - en het Nederlandse leven.

Zatermorgen inpakken, nog een keer zwemmen en dan naar huis. Ook weer heerlijk hoor.
Ik had mijn fototoestel meegenomen naar het zwembad om een foto te maken van de opkomende zon vanuit het water. Nou dat is gelukt.




Vandaag maar eens zien dat we weer in een goed ritme komen.


Fijne dag

groetjes
Wietske