zaterdag 3 november 2012

Sweet Hearts versus Miss Yoyo




Zo, dat was me het weekje wel hoor, maar wat was het allemaal leuk! Gisteren de aftrap van de Sweet Hearts bij Francoise. Zij had het iets anders gedaan en ze had de ploeg belangstellenden in 2 groepen verdeeld, eentje op donderdagavond en 1 op vrijdagmorgen.

Suus en ik hadden ons opgegeven voor gistermorgen, heel gezellig!

Uiteraard ook hier even kennismaken en stofjes bekijken. Omdat iedereen vrij is in zijn stofkeuze nam Francoise uitgebreid de tijd om alle stofjes te laten zien. Leuk al die variaties in kleuren. Het zullen straks hele verschillende quilts worden.




Mijzelf cadeau gedaan op m'n verjaardag in juni. Eindelijk mag de schaar erin.

Duidelijke uitleg welk stofje waar voor dient


Ons huiswerk voor deze maand, lange repen knippen en verdelen in vakken op de naaimachine. Daar komen later harten op.

Overleggen met elkaar, heel veel overleggen en kijken

Francoise heeft voor iedere keer dat we bij elkaar komen een extra opdracht. Ze wil graag een quiltrol gaan maken. Iedere maand een lapje appliceren of borduren enz. zodat je na een jaar een hele rol hebt, aan elkaar gezet met "quilt as you go". Het is dan de bedoeling om dit lapje bij haar thuis te maken, dus het hoeft niet iedere maand af.

Ik weet nog niet of ik alle lapjes meedoe maar mijn eerste opdracht wordt mijn label denk ik.


Eerst maar eens even de tekst lezen. Een aantal van ons heeft al eens meer een mysterie gedaan. Voor mij is dit de eerste keer, en ik vind het heel spannend. Een jaar bezig zijn met iets waarvan je het resultaat niet weet.

 Ik heb er heel veel zin in.



Een paar dames hadden nog geen stof, dus dat moest ook nog even tussendoor geregeld worden


Ik lees het eerst maar eens op mijn gemak door, kan in zo'n drukte echt niets  doen, maar geniet erg van de gezelligheid.

Dit wordt mijn label......


De sfeer was prima, allemaal nog een beetje chaotisch maar dat komt helemaal goed als we echt begonnen zijn. Ik zelf ga er vanuit er iedere keer te zijn, zodat jullie op de hoogte blijven van de resultaten, zowel van de Sweet Hearts als ook van de Miss Yoyo.
Francoise, bedankt voor de goede zorgen, je hebt het er maar druk mee gehad zo in je eentje.

 Knap om in zo'n groep kakelende dames het overzicht te bewaren en ook nog overal advies te geven, stoffen te snijden en ons van koffie te voorzien. Daar gaan we je de volgende keer even bij helpen.........


Gisteren beide projecten nog verder opgestart, dat slaapt zo lekker!!!


Fijn weekend, morgen geen blogje want we moeten al om 10 uur in Eindhoven zijn om te zingen.

Maandag meld ik me weer.


groetjes

Wietske