woensdag 10 oktober 2012

Ontmoetingen in Brabant



Gisteren was het dan zo ver. Suus en ik zouden elkaar voor het eerst ontmoeten. Leuk en vooral spannend. Suus had natuurlijk een streepje voor op mij want mijn foto staat op het blog. Ik wist niet hoe ze eruitziet, dus dan ben je natuurlijk wel benieuwd.

Suus en ik hebben in ieder geval twee dingen gemeen. We zijn allebei kleuterleidster geweest en we hebben allebei een Jules. Alleen ik maak hem van stof en Suus moet hem uitlaten. Beiden kosten een hoop werk maar geven ook heel veel plezier.


Even voor de zekerheid. Hij is zo groot en nog zo jong

Het was gezellig bij Suus in de enorme woonkeuken. Grote tafel, veel aanrecht, veel kastjes, maar Suus heeft ook best een groot gezin.
Ik had mijn cadeautje van de Quilthoeve meegenomen en gelukkig het viel in goede aarde. Ze heeft beloofd om het stofje te gebruiken in haar huisjesquilt.



En toen begon het Grote Genieten:

Ik mocht in haar atelier.

En ik keek mijn ogen uit. Wat een stapel quilts lag daar al en wat een bakken vol met stofjes. jeetje ik mag er ook ooit nog wel een kamer bijbouwen als ik dat zo zie. Ik ben nog maar net bezig, maar alles past nog wel in mijn kast. Dat is hier dus niet het geval.





Suus haar basisquilt, ook mooi

Nou dit is maar een fractie natuurlijk van wat ze allemaal al gemaakt heeft.
Ze had ook voor mij een pakketje uit eigen voorraad gemaakt met een prachtig kantje eromheen. 
Komt goed van pas, want het zijn echt mijn stofjes.

We zullen elkaar veel tegenkomen de komende tijd want we gaan samen de "Sweet Hearts " bij Francoise doen en de "Miss Yoyo" bij Dorry. Suus, bedankt voor de heerlijke cappuccino. We doen het snel weer!

Op de terugweg naar huis ben ik nog even langs Francoise gereden, ik was toch niet helemaal zeker van mijn mandje, en had het gevoel dat ik nog wel wat advies kon gebruiken.

Het was er druk en erg gezellig, maar vooral zulke mooie quilts!!!!!!! Ik betrap mezelf er soms op dat ik niet eens zo goed naar de dames kijk, maar eerst naar de quilts:)









En inderdaad, Francoise was niet helemaal tevreden. Het mag er op de foto dan allemaal zo netjes uitzien.........




Als het mooi weer is in de herfst fietsen we ons rondje Bossche Broek wel eens voor het eten aan, tenminste als mijn lief een beetje op tijd thuis is. Dit was weer zo'n moment. Zo tegen 6 uur, prachtige ondergaande zon. De ballonvaarders hebben ook allang door dat dit vaak de mooiste momenten van de dag zijn.

En ik kon het weer niet laten.



4 gingen er in totaal de lucht in. Indrukwekkend om te zien.


Meiden, hartstikke bedankt voor al jullie lieve reacties en adviezen gisteren. Ontzettend leuk, ik geniet er enorm van!!!


Prettige dag

groetjes

Wietske