maandag 22 oktober 2012

Het gebeurt niet vaak


of liever gezegd: eigenlijk nooit.......

Maar door  drukke bezoekjes, het zingen gistermiddag enzovoort heb ik eigenlijk niet zo veel te melden.

De tijd die ik gisteren tussendoor nog even over had heb ik besteed aan het knippen van driehoeken en flying geese voor winter in blogland.

En och, mijn lief zou mijn lief niet zijn als hij mij niet even aanbood om te helpen knippen....... Ik heb het hem echt niet gevraagd hoor, echt niet!!!!

Ontzettend mooie lapjes heb ik geknipt, allemaal uit mijn voorraad. Leuke lapjes die ik gekregen heb van Suus en zwarte die ik kocht bij Francoise en roosjes bij Dorry, Laura Ashly lapjes die we zomaar uit de doos mochten graaien bij Marleen. Och zo ontzettend leuk, ze zitten er allemaal in.






En groot nieuws: Zij hieronder wordt vandaag ingezet om alles aan elkaar te naaien. Gewoon proberen hoe ver ik kom.
Tot nu toe heb ik er alleen wat korte stukjes mee genaaid, maar verder ben ik nog niet gekomen. Wil ik echter alle projecten, die op stapel staan de komende tijd, een beetje bijhouden, ga ik het eens proberen. Ik zal jullie morgenvroeg eerlijk vertellen hoe het gegaan is.


Voor morgen staat de cursus "quilten met de hand" gepland bij Francoise. Ik heb zo'n zelfde soort cursus ook al eens gedaan bij Marleen, maar bij haar leerde ik meer met wat voor mallen je kunt quilten, waarbij de techniek natuurlijk ook hoog genoteerd stond.

Volgens mij gaat Francoise nog iets meer in op de techniek en de verschillende mogelijkheden die er zijn, gezien de attributen die we allemaal mee moeten nemen.
En daarbij, ik ben nou eenmaal verzot op cursussen, gek op informatie want ik ben nog lang geen ervaren quiltster. En het is toch zo leuk om weer (nieuwe) mensen te ontmoeten om met hen ervaringen te delen.

Straks lekker zwemmen....... heerlijk warm water.

Morgen laat ik jullie weten of zij hierboven en ik vriendinnen worden of niet!

O ja wat ik jullie steeds vergeet te zeggen is het volgende: Middelste is aan het zoeken geweest naar een mogelijkheid om je blog te bewaren en er een boek van te maken. Dat is gelukt en ik heb al mijn blogs nu keurig in boekvorm, inclusief hoofdstukken inhoud op mijn pc staan. Ik ben er reuze blij mee. Als ik dat wil kan ik er nu zomaar een boek van laten maken. Misschien weten jullie allemaal al wel hoe je dit moet doen, maar mochten jullie er vragen over hebben hoor ik het wel.
Ik zal dan vragen aan middelste hoe ze dit doet. Het schijnt niet moeilijk te zijn, maar dat zegt ons nageslacht altijd........ "Eitje mam, echt waar".

Prettige dag

groetjes

Wietske