dinsdag 23 oktober 2012

Gelukt!



Ja hoor, het is gelukt met de naaimachine. We zijn nu "vrienden voor het leven". Heerlijk en lekker snel. Al zal de geroutineerde naaister wel heel erg moeten lachen denk ik.

Ik gebruikte mijn oude naaimachine vroeger altijd alleen maar bij het naaien van gordijnen. Verder nooit. Nou is er natuurlijk een tijd geweest dat ik zowat maandelijks aan de bak kon vanwege alle studentenkamers die om de haverklap bekleed moesten worden, maar dit is toch anders.





Zien jullie trouwens de omfloerste foto's? Ziet er op zich wel spannend uit vind ik. Het lijkt net alsof ik het erg warm had, maar deze wazigheid had een andere reden. Het fotograferen lukte niet echt en ik ben dus ook meteen naar de winkel gegaan om te vragen of de camera misschien stuk was.

"Doet u uw telefoon wel eens uit, mevrouw?" "nee, nooit, ik laat hem altijd aan, dag en nacht". "Tja u moet hem echt iedere week een of twee keer helemaal uitdoen."
"O, ik weet niet eens hoe dat moet." "Nou, dan help ik u toch even, is zo gebeurd hoor!" 
"Hebt u uw pincode?" "Nee, die weet ik niet, maar mijn man weet dat wel, dus ik doe het thuis wel."

O, o, o,  hoezo, zelfstandige ondernemende vrouw van tegen de 60. De jongen in de winkel vond het allemaal erg amusant geloof ik. Hij probeerde zijn gezicht in de plooi te houden, maar dat lukte niet echt.

Maar wees dus gewaarschuwd..... Je telefoon even een keer uitdoen helpt om weer super scherpe foto's te krijgen.

Er zijn al veel meer af hoor


Tussendoor heb ik het 8e deel van de Jules ook maar even onder de machine doorgehaald. Hij was al wel klaar, maar de 3 lapjes moesten nog in elkaar en dat heb ik nu ook maar gelijk gedaan, lekker makkelijk.


Morgen wordt de 9e maand opgestuurd, dus ik ben weer mooi op tijd klaar. Toch wel prettig steeds weer die dead-line. Ik snap best dat je je er niet aan hoeft te houden maar voor mij is het toch iedere keer net even weer het drempeltje die ik over moet om het toch weer af te hebben.

Er zijn weer foto's van zusje binnen. Ze komt niet echt aan handwerken toe omdat de kleinkinderen aandacht vragen. Omdat de kindjes in verschillende delen van het land wonen, had ze zowel vorige week als afgelopen weekend loge's.
Ze is zondag naar Lego world in Zwolle geweest met Renske, en het was in een woord geweldig.




Alles van lego




Zusje is erg creatief en dat zien we ook in de logeerkamer. Ze heeft daar boven het logeerbed alle namen van de kleinkinderen op de muur gezet.







Naar aanleiding van jullie reacties over het opslaan van je blog zal middelste een dezer dagen een "eenvoudige-geschikt voor voor onze leeftijd-en doelgroep" handleiding maken voor het opslaan in boekvorm.

Wordt dus vervolgd, maar ze werkt nu 32 uur, en ze moet er wel even rustig voor gaan zitten.

Nu gauw onder de douche en dan op naar Vught. morgen een verslagje hiervan.


groetjes

Wietske