zondag 14 oktober 2012

De basisquilt en nog veel meer



De basisquilt bij Dorry. Daar kwam ik voor gistermorgen. Dit project lag al een poosje stil, enerzijds omdat zij een keer met vakantie ging, anderzijds omdat wij zelf een weekend weg waren. Tja en dan zit er zo weer een week of 5 tussen.
de koffie stond klaar om 10 uur dus we konden gelijk van start gaan. Gek eigenlijk dat er in korte tijd zoveel kan veranderen. De vorige keer zaten we buiten in hoog zomerse kleren, nu stonden er 2 daglichtlampen klaar op tafel.




 wij begrepen niet zo goed wat nou precies "recht van draad is". 
Volgens mij snappen we het nu wel!



Ze kan ook wel even stil zitten hoor............

Wat jullie hier zien zijn de driehoeken die tussen de motieven komen, en nou was het de keus of je dit allemaal in effen stof wilt of ieder blok afzonderlijk in verschillende kleuren.


Ik kies duidelijk voor een en dezelfde stof dus ik dook de winkel in en zocht met behulp van Jose een geschikt stofje uit.


Jose, altijd enthousiast in het meezoeken

Tijdens onze noeste arbeid was Dorry zelf bezig met de werkjes van Lynette Anderson. In november begint ze met de BOM en nu was ze alvast bezig om de stitches zelf te maken.
Toen ik me opgaf was er alleen maar een foto beschikbaar maar nu had ik de kans om de echte werkjes even goed te bekijken.



Ik moet jullie eerlijk zeggen dat ik nooit zo geconcentreerd ben met zoveel moois om me heen. Dus ik besloot om het echte werk voor thuis te bewaren en lekker op m'n gemak alles te bekijken, vooral die werkstukken waar ik straks ook mee ga beginnen. Er is overigens nog plaats in november, dus je kunt je nog aanmelden bij Dorry. Het lijkt mij in ieder geval fantastisch om ze te maken.

Waar ik me ook erg op verheug is de Miss Yoyo. Deze begint over 2 weken en ik wil jullie nog een paar kleine details laten zien.








Terug naar de werkelijkheid want ik moet nog een les inhalen.

Na een korte uitleg van Dorry heb ik het uitgetekend op papier om het mee te nemen. 17 november zien we elkaar weer, ik heb dus even de tijd om alles in te halen.


Mijn lief en ik besloten om gisteren een keer te gaan eten in de Korte Putstraat. Misschien konden we zelfs nog wel buiten zitten.
Nou, het kon net! Maar het is echt de laatste keer geweest, vanaf nu zullen we weer naar binnen moeten.


Mooi he? Al echt een kerstsfeertje


Prettige dag

groetjes

Wietske