vrijdag 10 augustus 2012

cursusverslag beloofd



Vandaag stond bij Dorry de cursus snelle blokken met de naaimachine gepland. de cursus werd gegeven door niemand minder dan Jeanneke, ja Jeanneke van de huisjes. Ik kende haar nog niet, quiltte ook nog niet toen zij vorig jaar de oproep deed om de huisjes te gaan maken.


We kregen een kant en klaar pakketje voor onze neus met een bijzonder duidelijke beschrijving van de cursus en tijdens de eerste uitleg ging Jeanneke onverstoorbaar al onze lapjes strijken die we of meegenomen hadden of snel nog even bij Dorry gekocht hadden                                                




Dit moet hem worden




Ze had alles al helemaal voorbereid, inclusief het dunne mooie papier dat als ondergrond diende op de stof.


Het gaat  nu veel te ver om een cursus uitleg te gaan geven, dat is ook niet mijn taak natuurlijk, dus voor info kunnen jullie waarschijnlijk wel contact opnemen met Jeanneke of Dorry.

Omdat ik mijn naaimachine niet bij me had bood Jeanneke aan om mijn lapjes te naaien op haar schitterende featherweight naaimachine.


Ik heb er nog nooit een in het echt gezien, maar hier word je echt heel erg verliefd op. Wat een leuk klein ding. Elly, een van de cursisten had ook een bij zich, ze heeft hem nog maar net maar hij vertoonde een beetje kuren. Gelukkig had ze haar eigen naaimachine ook nog voor de zekerheid meegenomen.


We konden  buiten lunchen, Dorry en Jose zorgden voor een heerlijke lunch, de zon scheen uitbundig en het was erg gezellig.



Even een kleine schrik toen de dames op de bank een stukje wegzakten in het terras.
Gelukkig is Jeroen niet alleen goed in accordeon spelen maar is hij ook een uitstekend stratenmaker. Het leed was snel geleden.

zo, klus geklaard!!


Het was een leerzame dag, komende vrijdag ben ik weer te gast bij Dorry en Jose, dan krijg ik uitleg over de schulprand en geeft Dorry mij uitleg over de eerste les van de basiscursus. die is morgen maar daar kan ik helaas niet bij zijn.

Prettig weekend en veel mooi weer gewenst.

Zondag geef ik jullie de uitslag naar wie ik de lapjes stuur.

groetjes

Wietske