vrijdag 20 juli 2012

Nieuwe ronde, nieuwe kansen



Dacht ik toch haast dat ik vandaag geen blogje zou kunnen maken. Gisteravond de hele avond met blogspot zitten hannesen. Ik weet niet of jullie er last van hadden, maar volgens mij werd middelste helemaal gek van mij. Ik bleef haar maar bellen om te vragen hoe het nou moest....... Tja onze generatie wil wel van alles maar het valt soms niet mee. Maar volgens mij lag het echt niet aan mij hoor (zeg ik altijd)

Maar goed, ik ben gisteren naar de inloop dag van Francoise geweest in Vught. Ze is gestopt met de quiltwinkel in Den Bosch en werkt nu thuis. Haar kamer was eigenlijk een kleine afspiegeling van de winkel, dezelfde quilts, dezelfde stofjes, grappig om te zien.



Het was er druk. In totaal zaten we toch met 7 dames inclusief de gastvrouw, en ze verwachtte in de loop van de dag nog meer belangstellenden.
Ik heb weer mooie dingen gezien en verbaas me iedere keer weer wat mensen toch voor moois kunnen maken.





Het was er super gezellig en ik zal Francoise regelmatig gaan volgen want in het najaar ga ik bij haar een mysterie maken genaamd " Sweet Hearts" . De stof heb ik al gekocht.


's -Middags ben ik verder gegaan met iets wat me al heel lang dwars zat. De 3e maand van de Jules had ik nooit aan jullie laten zien omdat ik er absoluut niet tevreden over was. Tja, " ik doe dan altijd maar gewoon wat" maar ik streef natuurlijk wel naar perfectie.
Welnu, toen ik deze maand maakte wist ik eigenlijk nog niet wat ik nu wel weet en ik besloot eergisteren (toen ik uit Tilburg thuiskwam en de Jules van Jose weer gezien had) om een gedeelte van deze lap opnieuw te doen. Alleen de linkerkant heb ik gelaten zoals hij was, de rest heb ik vervangen. Tot gisteravond ben ik ermee bezig geweest, vooral de bloem is nu veel mooier geworden.



Hij is nog niet helemaal klaar, dat komt vandaag. Ach ja, het houdt een mens van de straat!!!!!! En ik vind het niet erg hoor, kijken naar iets waar je eigenlijk niet tevreden over bent is veel erger.

Gisteren ook nog even contact gehad met zusje, ze vermaakt zich prima ergens in de buurt van Roermond.
Ze stuurde onderstaande foto's en het brocante ijzertje is een cadeautje voor mij.
Ik vind het opschrift op het winkeltje wel ludiek eigenlijk.



We hebben afgesproken om morgen naar Roermond te gaan en naar de handwerkzaak "Naald en draad" te gaan. Gelukkig heeft zusje een hele leuke man, dus mijn lief is dan ook onder de pannen.

Tja en dan mijn Dancing Dolly's. Ik geloof niet dat ik hier iets bij uit hoef te leggen. Van zoveel moois kan ik dus wakker liggen hè? In gedachten lig je de bloemen, sterren en hexagonen te verdelen en te schikken. Gisteravond heeft mijn lief de stof voor mij geknipt en kon ik aan de slag. Ik word hier helemaal blij van.

Vandaag maar gauw mijn huis schoonmaken en dan weer verder. Ik wil er toch in ieder geval 1 dansend meisje op geappliceerd hebben. Het zal nog een hele klus worden. Je kunt dit niet zomaar even op je schoot nemen. Ik heb er toch voor gekozen om alvast te beginnen met opnaaien, anders wordt het straks zo eentonig.





Klein detail: het kantje ertussen gespeld. Mooi he?

Kom op, niet langer dromen, maar aan de slag! Voordat je het weet is de dag weer om.

prettige dag allemaal en alvast een prettig weekend!

groetjes

Wietske