donderdag 26 juli 2012

En als je dan zelf even niet veel te melden hebt.....

Dan is daar het zusje!

Je reddende engel in nood. Zij vult de gaatjes op die er natuurlijk wel eens vallen in dit stille "iedereenisookopvakantie" jaargetijde.
Ik ben dan wel begonnen met de lapjes van de Jules te naaien maar ben nog niet spectaculair opgeschoten.

Zusje is natuurlijk ook op vakantie maar ze wil best even het nodige research doen ergens in het land. Ze is dus een soort van Vliegende Reporter daar vanaf die camping onder de rook van Roermond.

Komt dat even goed uit want in Roermond is/was gisteren en vandaag de "Sjommelmert"  en niemand minder dan Jeanny was op deze beide dagen te gast bij Naald en draad om geïnteresseerden informatie te geven over de handwerkskunst.



Nou, Jeanny was er helemaal klaar voor, de gasten konden komen.
Zusje heeft een erg leuk gesprek met haar gehad en ze heeft zich laten informeren over het borduren en voor mij gevraagd wat voor stof en garen je nou eigenlijk nodig hebt voor het hardanger borduren.
Ze heeft voor mij een klein lapje stof en wat garen gekocht om te proberen en vond zelf ook nog een paar leuke spulletjes. Ik hoor haar ook vaak over de Action. Daar kun je voor heel weinig geld dit soort leuke dingen kopen. Helaas hebben wij die winkel niet in den Bosch.



 Maar laat het nou heel toevallig zijn dat Jeanny mijn buurvrouw
" je weet wel, uit Eindhoven die ik al 15 jaar niet meer gezien had"  goed kent. De schoonmoeder van de buurvrouw zit bij Jeanny op les.

Nou hoe toevallig kan het leven zijn. En zo leuk!  Mijn buurvrouw gaat mij immers de komende week deze techniek leren. Waarom heb ik dat toch vroeger, toen ik nog in Eindhoven woonde, nooit aan haar gevraagd? Ze woonde toch gewoon 4 huizen van mij af? Of quiltte ze alleen maar in die tijd?




Nou ja het maakt niet uit, we maken het weer goed volgende week.

Zusje blijft nog een paar dagen op de camping. Ze zien wel wanneer ze weer door gaan naar een andere plek.
Noah vindt het in ieder geval allemaal prima, ze heeft het naar haar zin.


Morgen zien zusje en ik elkaar nog ergens want wij gaan morgen ons bezoekje aan Laurens en Valentijn en hun mama (papa natuurlijk ook, maar hij moet gewoon werken) in Maastricht alsnog brengen. Ik had afgelopen week mijn zonnebril bij zusje vergeten. Die wil ik graag terughebben.

Dus morgen een gezellig uitje, mijn lief neemt een dagje vrij.

Jullie ook veel plezier!

groetjes

Wietske